perjantai 23. joulukuuta 2016

Luukku 23: Laitoksen johtajat

JOHTAJA, VARAJOHTAJA, PEDAGOGINEN JOHTAJA - NÄIDEN KAVERIEN AVULLA HOMMA TOIMII :)

Heikki Hanka on johtanut Taikua, ja jatkaa Mutkussa laitoksen johtajana. Jurvasta kotoisin oleva taidehistorian professori on joululomalla aikeissa ottaa irtioton arjesta Yhdysvalloissa. Se päättääkin hyvin hektisen syksyn. -Onhan tämä yhdistyminen tuonut lisämausteensa tähän. Vaikka paljon on yhdistymisen eteen työskennelty, kevät tuo mukanaan kaikenlaista uutta ja yllättävää, Heikki pohtii.

Riitta Rautio on musiikin laitoksen johtaja. Uudessa Mutkussa hän jatkaa pedagogisena johtajana. Musiikki on Riitalle työ, harrastus ja tutkimus, vaikka hän harmitteleekin sitä, että pianonsoittotaito on kärsinyt viime vuosien tauosta harrastuksessa. - Toivottavasti ehtisin vielä palauttamaan taidon sille tasolle, jolla se oli, Riitta haaveilee. Vapaa-ajasta ei silti musiikkia puutu: nyt joulun aikaan joululaulut soivat niin siivotessa, kokatessa kuin muissakin jouluvalmisteluissa. Niitä ilman ei joulu tule.

Raine Koskimaa on nykykulttuurin tutkimuksen professori, ja uudessa Mutkussa hän toimii varajohtajana. Alkujaan tie on kuljettanut Rainea Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteillä vietetyn vuoden jälkeen kirjallisuuden opiskelijaksi Jyväskylään ja siitä sitten harjoitteluun nykykulttuurin yksikköön, jonka pariin sitten Raine jäikin. Nykykulttuurin ohella Rainella on ollut vastuullaan digitaalinen kulttuuri ja osa Jyväskylän yliopiston tarjoamasta peliopintokokonaisuudesta.


MITÄ UUDELTA MUTKULTA?

- Taiteen, musiikin ja kulttuurin saralla tämä uusi yksikkö toivottavasti kaappaa valtakunnallisesti merkittävän osion, Heikki toivoo. Uudessa laitoksessa tulee olemaan paljon kahta entistä laitosta yhdistäviä asioita, mutta toki myös kummallekin omaa, spesiaalia alaa. Tämä tarkoittaa, että keväällä täytyy miettiä tarkkaan, mihin työpanos pistetään, ja toisaalta mihin ei. Sitä ennen Heikki kuitenkin vinkkaa ottamaan joulusta ilon irti, ja esimerkiksi nauttimaan kirkon rauhasta. - Se on äärimmäisen tunnelmallinen paikka joulun aikaan!

Uuden Mutkun myötä Riitta toivoo, että kahden erilaisen laitoksen monipuolisuutta pystyy hyödyntämään niin opetuksessa kuin tutkimuksessakin. - Meillä on täällä luonnontieteellinen ote tutkimukseen, kun taikussa taas kulttuurin merkitys korostuu. Odotan innolla, miten uusi laitos yhdistää näitä lähestymistapoja.

Entä mitä Raine odottaa, että uusi Mutku tuo tullessaan? - Nyt uuden tehtävän myötä minulle tulee tietenkin enemmän hallinnollisia töitä ja johtotehtäviä. Toisaalta muuttuva työnkuvani vaatii tarkkaa perehtymistä laitoksen tutkimustoimintaan, joka on tietenkin hyvin kiinnostavaa, kyseessä kun on elävä ja monimuotoinen kenttä jolla tehdään paljon uusia avauksia, Raine pohtii. - Odotan myös sitä, että pääsemme miettimään uusia kursseja ja voimme näin tarjota hyvinkin mielekkäitä oeptussisältöjä opiskelijoillemme. Toivottavasti Mutkusta muotoutuu nopeasti yksi vahva laitos kahden erillisen sijaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti